Meer afbeeldingen

Heksenbol 13 cm Goud

Artikel In voorraad

€ 5,95
Goudkleurige decoratieve bal voor in de tuin
Meer informatie...

Productbeschrijving

Details

Deze glimmende goudkleurige bol is gemaakt van lichtgewicht en roestvrij metaal. Door een aantal verschillende formaten te gebruiken krijgt u een speels effect. Heeft u een moderne en strakke tuin dan adviseren wij om twee of meer heksenbollen van hetzelfde formaat te gebruiken. Door het spiegelende effect vallen zelfs de kleinste ballen goed op.

Vroeger werden de heksenbollen van dun glas gemaakt en gebruikt om er de duivel mee te verjagen. Men dacht dat die bij het zien van zijn eigen spiegelbeeld zou schrikken en op de vlucht zou slaan. Hieraan hebben de bollen hun naam dan ook te danken, die tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt wordt. De bollen worden tegenwoordig als tuindecoratie gebruikt, ze kunnen eenvoudig in een plantenbak of in de tuin gelegd worden.

Belangrijk! Alleen de zilverkleurige heksenbollen zijn geschikt voor in de vijver, de andere kleuren hebben een klein gaatje aan de onderkant. 

Ø 13 cm

Product onderhoud

Metaal
De meeste producten uit ons assortiment zijn gemaakt van metaal en behandeld met verf of lak om hem het juiste uiterlijk te geven. Muurdecoraties die onder een afdak hangen blijven hierdoor jaren goed. Op geverfd metaal dat aan diverse weersomstandigheden blootgesteld wordt kan roestvorming ontstaan. Wanneer dit niet gewenst is adviseren wij om de tuindecoratie met een blanke lak te behandelen. Doe dit voordat hij naar buiten gaat en herhaal dit dan jaarlijks. Een bouwmarkt kan je een goed advies geven over welke metaallak je het beste kunt gebruiken. Het is niet noodzakelijk om tuindecoraties die gemaakt zijn van metaal in de winter naar binnen te halen, maar dit verlengt de levensduur wel.

Heksenbollen
De heksenbollen uit ons assortiment zijn gemaakt van roestvrij metaal, deze hoeven niet behandeld te worden.